Living Today B.V.
Postbus 692
2300 AR Leiden

Mail: info@livingtoday.nl

Onze werkwijze

Reageren op een woning
Wanneer u geïnteresseerd bent in een van onze woningen kunt u online een reactie achterlaten. Door de vele bezichtigingsaanvragen kunnen wij helaas niet iedereen uitnodigen voor een bezichtiging. Bezichtigingenrondes zijn altijd met maximaal zes kandidaten, zodat de kans voor u als kandidaat reëel is dat u daadwerkelijk de huurder wordt. Als we u uitnodigen voor een bezichtiging bellen of mailen wij u. Als u niet wordt uitgenodigd krijgt u ook altijd een bericht.

De bezichtiging
Bij een bezichtiging laten wij u de woning zien. We bespreken wat de verdere procedure is en beantwoorden de vragen die u heeft over de woning. Wij zorgen dat de bezichtiging altijd persoonlijk is en doen niet aan groepsbezichtigingen. Op deze manier krijgt u de tijd om al uw vragen te stellen.

Selectie
Als u na de bezichtiging op de woning wilt reageren kunt u dit doen door online uw stukken aan te leveren. Het formulier met de benodigde gegevens wordt overhandigt bij de bezichtiging. Wij behandelen uw stukken conform de AVG-wetgeving. Uit de kandidaten die hebben gereageerd kiezen wij één kandidaat die de huurder wordt. Wij bellen de nieuwe huurder. De kandidaten die het helaas niet zijn geworden krijgen van ons een mail.

Huurovereenkomst
Na de goedkeuring van de stukken wordt de huurovereenkomst opgemaakt. Wij streven ernaar de huurovereenkomst zo spoedig mogelijk na ons akkoord op te maken. U ontvangt de huurovereenkomst inclusief nota's via de mail. U kunt deze na ondertekenen naar ons retourneren. Hierna zal de eigenaar de huurovereenkomst ondertekenen en ontvangt u deze via ons online portal retour op de dag dat u de sleutel krijgt.

Sleuteloverdracht
Na het tekenen van de huurovereenkomst en het betalen van de nota's plannen wij de sleuteloverdracht met u in. Bij de sleuteloverdracht stellen wij via een digitaal rapport de staat van de woning vast. Wij noteren het aantal sleutels wat u van ons krijgt en nemen de meterstanden op. Hierna kan het genieten van uw nieuwe woning gaan beginnen!